Monday, 3 September 2012

Ramping Cara Selamat dengan Shaklee

Salam Syawal..
Bulan Syawal ni sure bulan utk menggemukkan badan. Mana taknya, open house sure berderet2 pastu kot ada yg Qada makan since baru lps puasakan, so sakan la melantak ...pastu bila dah kenyang baru menyesal...kekekek..itu biasa...ok, sapa yg concern pasal nak kurus ni saya nak cadangkan vitamin untuk make sure badan kita kekal ramping, dan mana yg gemuk plak akan jd ramping, guna perkataan ramping instead of kurus, baru seksi..;-p..

Ok, Shaklee ada beberapa produk utk merampingkan badan anda. Baca kat bawah ye sbb ada banyak pilihan bergantung kpd fungsi masing2...

Option 1
Chinch Shake Mix + Lecithin
-Set yg ni boleh mengelakkan kita drp mkn atau at least dpt mengurangkan kuantiti makanan yg kita ambil. Sebabnya kita ada Chinch Shake yg bukan sekadar memberi rasa kenyang. Rumusan proprietary-nya diperkaya dengan Leucine iaitu asid amino yang memberi isyarat kepada badan supaya memelihara otot semasa proses pengurangan berat badan. Jadi leusina ini akan membantu menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot. Ini bermakna, hasilnya nanti badan akan berat dengan otot bukan berat dengan lemak. Dan prosed pembinaan otot ni juga akan membantu memperceparkan pembakaran lemak. So, xdela nnt bila dah ramping tu ramping x berototkan..

-Lecithin pula berfungsi untuk memecahkan lemak dan mengelak lemak drp bercampur dengan darah dan seterusnya menghalang pembentukan lemak pada badan kita. Btw, Lecithin ni ada byk fungsi selain drp membantu kita utk kekal ramping dan menawan..;-)..


Option 2
Herblax + Vitalea + alfalfa + Lecithin
-Option yg ni utk org yg boleh tahan lapar tanpa ada Meal Replacement.

-Kita mulakan dgn Herblax yg berfungsi sebagai detox. Biasanya sebelum ambil apa2 supplement, kita dinasihatkan detox terlebih dahulu utk memaksimumkann penyerapan khasiat supplement tersebut.

-Vitalea pula adalah multivitamin, since kita skip meal/tahan diri drp makan, sudah pasti kita akan menyebabkan badan kita kekurangan nutrien dan zat yg diperlukan. Bahaya tau kalau badan kita x cukup zat. Kalau ramping tp selalu sakit tak guna juga kan... So, Vitalea ni akan membekalkan kesemua zat dan nutrien yg diperlukan oleh badan kita.

-Alfalfa pulak adalah serat/fiber yg sememangnya diperlukan dlm diet utk merampingkan bdn.

-Lecithin fungsinya adalah spt yg saya ceritakan tadi.


So kawan2, kalau nak tahu lebih lanjut psl cara mkn ke, harga ke atau lain just sms saya di 0196699850 atau emel saya di myultravitamin@gmail.com ye. Produk Shaklee mmg tidak mengecewakan....try it and believe!!

Bye!




No comments:

Post a Comment

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Find Us on Facebook